هر اتومبيلی، علاوه بر استهلاك طبيعي در معرض خطرات و حوادث فيزيكي غير قابل پيشبيني قرار دارد كه این خطرات ممکن است هزینه های سنگینی را برای شما ایجاد کنند. بيمه بدنه اتومبيل سامان اين نوع هزينهها را جبران مينمايد.
حوادث تحت پوشش خواه اتومبيل در حال حرکت باشد يا در حال توقف عبارتند از:
آتش سوزي: خساراتی که در اثر آتش سوزی، صاعقه یا انفجار به اتومبیل و یا لوازم یدکی و اصلی همراه آن وارد گردد.
سرقت: سرقت كلي اتومبيل جزء خطرات اصلي بيمة بدنه است و همچنين خسارت ناشي از شروع به دزدي. اما سرقت جزيي اتومبيل (سرقت قطعات اصلي و وسائل منصوبه)، در حالت کلي تحت پوشش بيمه بدنه نيست و جزء خطرات اضافي بيمه بدنه است و بابت آن حق بيمه اضافي دريافت ميشود.
خسارتهای وارد شده به اتومبیل در صورتي مشمول بيمه است كه در نتيجه تقصير يا قصور خود شما (راننده اتومبيل بيمه شده) ايجاد شده باشد؛ در غير اين صورت، جبران آن بر عهده وارد كننده خسارت است که مشمول بیمه نامه شخص ثالث اتومبیل میباشد.
بيمه نامه بدنه اتومبيل فقط در داخل خاک ايران اعتبار دارد و براي خارج از کشور نيازمند توافق خاص شما و شرکت بیمه سامان است.
برخورد دو اتومبيل
برخورد اتومبيل با يك جسم ثابت يا متحرك
برخورد اشيا به اتومبيل (اتومبيل در حال حركت يا ساكن)، چنانچه در حین حرکت اجزاء و یا محموله موضوع بیمه به آن برخورد نماید.
واژگون شدن اتومبيل
سقوط اتومبيل
خسارت باطری و لاستیک های چرخ موضوع بیمه در اثر هر یک از خطرات بیمه شده تا50 % قیمت نو قابل پرداخت است.
خسارتی که درجریان نجات و یا انتقال موضوع بیمه خسارت دیده به آن وارد شود.
پرداخت خسارتی که بیمه گذار مقصر حادثه نمی باشد.
درخصوص بیمه نامه شخص ثالث یا به عبارت دیگر بیمه نامه مسئولیت مدنی دارندگان وسائط نقلیه موتوری زمینی باید گفت این رشته برای صاحبان خودرو، بیمهای اجباری محسوب میشود و هر کس که تمایل به استفاده از خودرو در سطح جادههای کشور را داشته باشد باید این بیمه نامه را خریداری نماید.
اما با وجود الزامی بودن این رشته بیمهای همچنان هستند افرادی که بدون خرید این بیمه نامه در جادهها در حال تردد هستند که این امر در زمان وقوع تصادف و بروز مشکلات اهمیتی قابل توجه پیدا میکند.
البته درکنار بیمه نامه شخص ثالث، بیمه نامههای دیگری نیز وجود دارند که عامه مردم به دلایل مختلفی از جمله شرایط مالی اقدامی برای خریداری آنها نمیکنند به نحوی که بر اساس آخرین آمار بیمه مرکزی از عملکرد رشتههای بیمهای درسه ماه نخست سال، بیمه نامه بدنه اتومبیل حدود 8 درصد از پرتفو حق بیمههای صادره در صنعت بیمه را به خود اختصاص داده است.
این بیمه نامه خسارتهاي مالی و جانی كه رانندگان اتومبيل به اشخاص ثالث وارد می نمایند را تحت پوشش قرارمي دهد. مطابق با ماده یک قانون شخص ثالث، داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای دارندگان همه وسایل نقلیه موتوری (اعم از موتورسیكلت، سواری، مسافری و باركش) اجباری است و هدف از آن حمایت از اشخاص زیان دیده در حوادث رانندگی می باشد.
- کروکی پلیس
- گواهینامه مقصر و زیاندیده
- کارت خودروی زیاندیده و مقصر
- بیمه نامه ثالث معتبر مقصر و زیاندیده
موضوع بيمه عبارت است از بيمه مسئوليت مدني حرفه اي بيمه گذار در قبال بيماران كه به علت خطا، اشتباه، غفلت و يا قصور بيمه گذار در تشخيص، معالجه، مداوا، اعمال جراحي و به طور كلي انجام امور پزشكي دچار صدمات جسماني ياپوشش بيمه حوادث راننده فقط برای جبران خسارتهای جانی (نقص عضو و فوت) وارد به راننده اتومبيل مسبب حادثه که به لحاظ قانونی، شخص ثالث تلقی نمیشود را تحت پوشش قرار می دهد.
در بيمه شخص ثالث، راننده مسبب حادثه شخص ثالث محسوب نمی شود و در صورت بروز حادثه از محل بیمه نامه شخص ثالث غرامت دریافت نمی کند.
در صورت بروز حوادث تحت پوشش بيمه، راننده اتومبيل مسبب حادثه می تواند غرامت و هزينههاي پزشكي خود را دريافت كند از طريق اين بيمه هزينه هاي ياد شده تا سقف مشخص یعنی میزان تعهد بیمه نامه در صورتیکه مشمول قانون دیگری نباشد به وي پرداخت خواهد شد.
چنانچه راننده وسيله نقليه مسبب حادثه بيمه شده در اثر حادثه جان خود را از دست داده یا مصدوم و مجروح گردد، بیمهگر مبلغی به عنوان غرامت به بازماندگان بیمه شده (در صورت فوت) یا خود وی میپردازد.حداقل تعهد بیمه گر در این بیمه نامه معادل دیه ریالی یک مرد مسلمان می باشد.
نکته: بیمهگذار متعهد است هرگونه تغییر در مشخصات وسیله نقلیه مذکور در بیمه نامه یا انتقال آن را ظرف 5 روز به بیمهگر اطلاع دهد. پوشش های این قرارداد شامل حوادثی است که در محدوده جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران رخ دهد و تعمیم آن به حوادث خارج از کشور مشروط به توافق خاص بیمه گر است.
پوشش بيمه حوادث راننده فقط برای جبران خسارتهای جانی (نقص عضو و فوت) وارد به راننده اتومبيل مسبب حادثه که به لحاظ قانونی، شخص ثالث تلقی نمیشود را تحت پوشش قرار می دهد.
سایر نکات:
شركتهاي بيمه موظفند همزمان با صدور بيمهنامه شخص ثالث، راننده وسيله نقليه مسبب حادثه را با رعايت موارد زير تحت پوشش بيمه حادثه قرار دهند.
۱- حداقل مبلغ اجباري بيمه در هر حادثه، معادل ريالي ديه كامل يك مرد مسلمان در ماههاي حرام است. بيمهگذار ميتواند براي جبران خسارتهاي بيش از حداقل مزبور بيمه اختياري تحصيل نمايد.
۲- تعهدات بيمهگر شامل پرداخت غرامت فوت يا نقص عضو و يا از كارافتادگي دائم اعم از كلي و جزيي ناشي از حوادث رانندگي خواهد بود.
تبصره ۱: چنانچه زمان وقوع حادثه و فوت هردو در ماه حرام باشد، غرامت بر اساس ديه ماه حرام پرداخت خواهد شد.
تبصره ۲: مبناي محاسبه و پرداخت غرامت نقص عضو و ازكارافتادگي اين بيمه، ضوابط مندرج در آيين نامه شماره ۲۳ مصوب شوراي عالي بيمه است.
۳- پوشش اين بيمه نامه شامل رانندگاني است كه بر اساس نظر مراجع ذيربط، در حادثه رانندگي مربوط مقصر شناخته شوند. چنانچه راننده از محل بيمه نامه شخص ثالث غرامت دريافت نمايد، به ميزان غرامت دريافتي از سقف تعهد بيمهگر اين بيمه نامه كسر خواهد شد.
۴- پرداخت غرامت موكول به آن است كه راننده مسبب حادثه،گواهينامه رانندگي متناسب با وسيله نقليه مقصر حادثه داشته باشد.